Lennokkikenttää voivat käyttää kaikki Lennokkikerho RAKU r.y:n jäsenet sekä kenttämaksun maksaneet muut harrastajat.

Lennätys on sallittu:

  • Arkisin, lauantaisin ja pyhien aattoina klo 9.00 – 22.00
  • Sunnuntaisin ja pyhinä klo 12.00 – 22.00
  • Muilla kuin polttomoottorilennokeilla voidaan lennättää myös muina aikoina.
  • Kilpailujen ja muiden tapahtumien ajaksi voidaan aikarajoituksia hallituksen päätöksellä tilapäisesti muuttaa.

Lennätys on kielletty:

  • Ilman voimassaolevaa lennokkiharrastusta kattavaa vastuu- ja vahinkovakuutusta. Jokainen jäsen huolehtii vakuutuksestaan itse.
  • Autopaikoitus- ja siimalennokkikentän sekä valaistun ulkoilureitin päällä
  • Varikon päällä ja sen läheisyydessä, yleisön ja kentän vieressä olevan tien päällä. Kieltoalueet selviävät kenttäalueen kartasta.
  • Liidokeilla voi tilapäisesti lennättää lentokieltoalueiden ylitse, jos lennokin korkeus on kieltoalueen päällä koko ajan yli 25m.
  • Lennokilla voi laskeutua pysäköintialueen itäreunaa sivuten, mutta korkeuden on tällä kohdalla oltava kuitenkin yli 25m.
  • Lennokilla  jossa on polttomoottori mutta ei toimivaa äänenvaimenninta.

Lennätyslupana toimii jäsenkortti tai lennätysmaksukuitti, joka on pyydettäessä esitettävä RAKUn edustajalle.

Muille kuin Lennokkikerho RAKU ry:n jäsenille tarkoitetun kenttämaksun (lennätysmaksu) suuruuden määrää yhdistyksen syyskokous. Maksu on voimassa vuoden maksupäivästä.

Lennättäjän on itse huolehdittava, että lennätys voi tapahtua turvallisesti. Ilmatilan muuhun liikenteeseen (muut kuin lennokit) tulee joka tilanteessa suhtautua varovaisuudella ja varoetäisyyksiä noudattaen.

Lennokkikerho RAKU ry edellyttää kaikilta aktiivisilta jäseniltään Suomen Ilmailuliiton tai muun vastaavan vakuutuksen hankkimista. Todistus voimassaolevasta vakuutuksesta on pyydettäessä esitettävä.

Varmista, että taajuus, jota aiot käyttää on vapaa.

Taajuus varataan ”pyykkipoikasysteemillä”. Lennättäjällä on itsellään nimellään varustettu pyykkipoika, jolla varaus tehdään kyseisen tajuuden kohdalle ilmoitustaululla.

Kentällä tulee käyttää RC-käyttöön hyväksyttyjä radiolaitteita ja taajuuksia. RAKU suosittelee kentällä käytettäväksi vain alkuperäisiä ja tunnettujen valmistajien korkealaatuisia lähettimiä ja vastaanottimia.

RAKU suosittelee että kaikissa kentällä lennätettävissä koneissa käytetään fail safe kyvykkäitä radiolaitteita joilla häiriötilanteessa automaattisesti sammutetaan lennokin moottori jotta vältytään tahattomilta karkaamisilta.

RAKU suosittelee että bensakäyttöinen moottori on kyettävä sammuttamaan radiosta mikäli kaasuservo olisi hajonnut joko käyttämällä sytytysvirran katkaisevaa komponenttia tai servolla joka sulkee kaasuttimen ryyppyläpän tahi jollain muulla tavalla.

Nousut on ilmoitettava kuuluvasti ”nousu”-ilmoituksella.

Laskeutumiset on ilmoitettava kuuluvasti ”lasku”/”pakkolasku”.

Asiaton kulku kentällä on kielletty.

Ajoneuvolla ajo on kentällä kielletty.

Lennokkikerho RAKU ry pidättää oikeuden tarvittaessa varata kentän omaan käyttöönsä.

Sääntöjen rikkomisesta tai noudatta jättämisestä voidaan langettaa esim. lennätyskielto tahi kentän käyttöoikeuden menetys.